LTQ-Partners Oy siirtyy arvojohteisessa yrityskaupassa osaksi MIAB Groupia

05.08.2024

LTQ-Partners Oy:n koko osakekanta on myyty MIAB Groupille 5.8.2024 alkaen. MIAB Group on pohjoismainen perheyritys, jonka tytäryhtiönä Suomessa on myös valtakunnallisesti toimiva N-Clean Oy.

Tukli Oy on myynyt LTQ-Partners Oy:n osakekannan kokonaisuudessaan perheomisteiselle MIAB Groupille. Konserni toimii siivouspalvelualalla sekä Suomessa että Ruotsissa, ja Suomessa sen alla toimii myös N-Clean Oy. Kaupan myötä LTQ-Partnersista ja N-Cleanistä tulee sisaryhtiöt. Työmaapalveluita tuottava LTQ-Rakennus Oy jatkaa toimintaansa erillään.

N-Clean Oy tuottaa siivouspalveluita valtakunnallisesti, ja se työllistää noin 2400 henkilöä. Vuonna 2023 sen liikevaihto oli noin 62 miljoonaa euroa. LTQ-Partners Oy on pääkaupunkiseudulla toimiva siivouspalveluyritys, jonka asiakaskohteisiin kuuluu toimistoja ja teollisuuskohteita. Vuonna 2023 yrityksen liikevaihto oli 5,6 miljoonaa euroa, ja sillä on tällä hetkellä henkilökuntaa noin 200 työntekijää. LTQ-Partners ja N-Clean tulevat toimimaan rinnakkain. Yhdessä yritysten tuottama liikevaihto tulee olemaan vuonna 2024 yli 70 miljoonaa euroa.

MIAB Group on tänä vuonna tehnyt vuoteen 2029 asti ulottuvan strategian, johon on kaavailtu voimakasta kasvua sekä orgaanisesti että yritysostojen myötä. LTQ-Partnersin osto sopii tähän strategiaan hyvin:

– Kaupalla kasvatamme toimintaamme erityisesti hotelli- ja majoitussegmentin ulkopuolella ja samalla vahvistamme asemaamme pääkaupunkiseudulla. LTQ-Partners on vastuullisuusasioissa alamme edelläkävijä, ja tätä osaamista haluamme ammentaa myös N-Cleanin puolelle, avaa Suomen toiminnoista vastaava N-Cleanin toimitusjohtaja Santtu Jokinen kaupan tuomia etuja.

Ostajavalinta perustui arvoihin

Tukli Oy:n toinen omistaja Liisa Laakkonen oli mukana perustamassa LTQ-Partnersia 20 vuotta sitten, ja hän on nähnyt yrityksen elinkaaren ja kasvun kahden hengen yrityksestä sen nykyisiin mittoihin. Yrityskauppa oli siisti ja vastuullinen keino turvata LTQ-Partnersin toiminnan ja työpaikkojen jatkuvuus omistajien siirtyessä eläkkeelle.

Asiantuntija-apuna yrityskaupassa toimi MBO Partners Oy. MIAB Group valikoitui LTQ-Partnersin uudeksi omistajaksi useiden kiinnostuneiden ostajien joukosta – erityisesti yhteinen arvopohja vaikutti ostajavalintaan. N-Cleanin rinnalla LTQ-Partners pystyy jatkamaan sen strategian mukaista toimintaa, ja samalla kauppa tuo sille mahdollisuuksia kasvaa ja parantaa näkyvyyttä, laajentaa henkilöstön työmahdollisuuksia sekä levittää sen vastuullisuusosaamista valtakunnallisella tasolla.

– Kauppa sujui hyvässä ja positiivisessa hengessä. Prosessissa korostuivat rehellisyys ja avoimuus, yhteistyön tuomat mahdollisuudet sekä molemminpuolinen oppiminen. Saavutimme siis parhaan mahdollisen lopputuloksen, ja jätämme LTQ-Partnersin luottavaisin mielin uusiin käsiin, kertoo Liisa Laakkonen, Tuklin toinen omistaja.

 

Lisätietoja konsernista:

MIAB Group on suuri perheomisteinen yhtiö kiinteistönhuoltoalalla, painopisteenään siivous. Se toimii Suomessa ja Ruotsissa, ja sen tytäryhtiöt työllistävät yhteensä yli 5000 työntekijää ja vuonna 2023 sen liikevaihto oli 148 miljoonaa euroa. Yritys on perustettu vuonna 1979.