Ympäristövastuu


LTQ Green & Clean pähkinänkuoressa

LTQ Green & Clean on vastuullisuuskonseptimme, jonka kehitystyö käynnistettiin vuonna 2020, ja jo kahden vuoden kuluttua työmme kantoi hedelmää: syyskuussa 2022 LTQ-Partnersille myönnettiin ISO 14001 ‑ympäristösertifikaatti. Sertifikaatin saaminen oli meille tärkeä tunnustus, koska sen avulla voimme selkeästi viestiä, etteivät ympäristötoimemme todellakaan ole “pelkkää viherpesua”, vaikka siivousalan toimija olemmekin! Tulemme jatkamaan kehitystyötä aktiivisesti, sillä meille on tärkeää kehittää palveluitamme ja prosessejamme niin, että ne toimivat kestävällä tavalla ja ovat vastuullisia sosiaalisesta ja ekologisesta näkökulmasta – mielestämme puhdas tulevaisuus kuuluukin kaikille. Visiomme on luoda vastuullista tulevaisuutta samalla, kun tarjoamme asiakkaillemme parhaan asiakaskokemuksen.

LTQ-Partnersin ympäristötiimi johtaa ympäristövastuullisuuden kehittämistyötä ja jalkauttamista sekä seuraa toiminnalle asetettuja mittareita. Viestimme aktiivisesti ja läpinäkyvästi työn etenemisestä ja projektien kuulumisia verkkosivuillamme ja asiakkaillemme.

Meille on tärkeää huomioida ympäristönäkökulma kaikissa valinnoissamme. Alta voit katsoa ja halutessasi ladata yrityksen ympäristöpolitiikka ‑tiedoston.

LTQ-Partnersin ympäristöpolitiikka

LTQ Green & Clean on arvojesi mukainen siivouspalvelu

Kehitystyön päämäärä on tarjota asiakkaillemme pääkaupunkiseudun ympäristömyönteisintä siivouspalvelua. Palvelumme on suunniteltu siten, ettei kenenkään tarvitse valita hinnan, laadun ja kestävien valintojen välillä. Mielestämme nämä eivät sulje toisiaan pois.

LTQ Green & Clean perustuu konkreettisiin toimintatapoihin, jotka ulottuvat koko palvelutuotantoomme niin toimisto-, porras- kuin teollisuussiivouksessa:

  • Ympäristövastuullisuutta mitataan

    Mittaamme siivouspalvelumme ympäristövastuullisuuden toteutumista mm. hiilijalanjälkilaskurilla. Green & Clean -konseptin laskurilla mitataan jokaisen työvaiheen kuormitusta ympäristölle ja sitä, mikä on siivouspalvelumme tuottama hiilijalanjälki. Mittareita seurataan aktiivisesti ja ajantasaisesti, jotta voimme edelleen jatkaa ympäristövastuullisuuden kehittämistämme ja jotta voimme oikeasti olla ympäristövastuullisin siivouspalveluiden tuottaja Uudellamaalla!

    Lue lisää hiilijalanjälkilaskennasta täältä.

  • Vettä on vähennetty

    Siivouksessa ei tarvita läheskään niin paljon vettä, kuin yleensä on tavattu ajatella. Nihkeiksi kostutettujen mikropyyhkeiden ja lattianpesimien ansiosta vettä ei tarvita ämpäritolkulla siivouskärryissä. Nihkeäpyyhintä myös vähentää mikrobien leviämistä, kun pyyhkeitä ei huljuteta vesiämpärissä. Siivoustekstiilimme ovat uudelleenkäytettäviä ja ne pestään mahdollisimman alhaisessa lämpötilassa.

  • Kemikaalit ovat tarkkaan valittuja

    Käytämme ylläpitosiivouksessa kaikissa kohteissamme tarkkaan valittuja kotimaisia ja ympäristömerkittyjä Kiillon tuotteita. Ympäristövastuullisten tuotteiden lisäksi kemikaalien annosteluun kiinnitetään erityistä huomiota ja tuotteet ovat aina tutut siivoojillemme kohteesta riippumatta.

  • Turvallisemmat työympäristöt syntyvät yhteistyössä

    Kaikki LTQlaiset saavat kattavan perehdytyksen ympäristön huomioiviin toimintatapoihin ja Green & Clean -menetelmiin. Kehittyneen sisäisen jätteenlajittelun lisäksi siivoojamme auttavat asiakkaitamme ympäristöystävällisissä toimintatavoissa.

Neuvomme mielellämme kestävien pintamateriaalien valinnassa ja kiinnitämme huomiota ympäristöä kuormittaviin tekijöihin työkohteissamme. Tarjoamme aktiivisesti ratkaisuja, joilla tällaisiin tekijöihin voimme puuttua – esimerkiksi pölyjen poisto oikeista paikoista voi joissain tilanteissa parantaa energiatehokkuutta. Autamme myös mielellämme asiakkaitamme heidän omissa sertifiointiprosesseissaan ja olemme onnistuneet edesauttamaan asiakkaidemme auditointien sujuvuutta prosesseillamme sekä niiden dokumentaatiolla. LTQ-Siivouksen siivouspalvelut tuotetaan asiakkaidemme tiloihin aina vastuullisesti ja kestävästi.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

 

LTQ:laisten matkassa

Tutustu alla työntekijöidemme uratarinoihin LTQ:lla.

Haastattelut on tehnyt suomen kielen opettaja ja kustannustoimittaja Kai Löfgren kesällä 2018. Kai on toiminut myös suomen kielen opettajana työntekijöillemme.

Vilma Baldevarona on työskennellyt LTQ:lla siivoojana noin kahdeksan vuoden ajan. Jessie Aniceton tapaan Vilmakin osallistui tänä keväänä järjestettyyn suomen kielen opetukseen. Kurssilla Vilma oli äärimmäisen tunnollinen opiskelija, ja juuri ahkeruus välittyy hänestä aivan erityisen vahvasti. Olipa kyse opiskelusta tai työnteosta, Vilma tekee aina parhaansa. Vilman haastattelu on toinen kolmesta LTQ:n työntekijäesittelystä.

Kuten Jessiekin, myös Vilma on kotoisin Filippiineiltä. Hänen kotipaikkansa on pieni kylä 45 minuutin lentomatkan päässä pääkaupunki Manillasta. Kotona Vilma oppi jo pienenä työnteon merkityksen.

– Olen nuorempi kahdesta sisaruksesta. Autoimme kotona vanhempiamme pienestä pitäen. Lapsena en esimerkiksi pelannut ulkona, koska monien muiden vanhempien tapaan omatkin vanhempani olivat ankaria eivätkä antaneet lastensa juurikaan pelata ja leikkiä. Lapsina meidän piti keskittyä kouluun ja kodin töihin, Vilma kertoo.

Vilma kävi lukiota, mutta se jäi kesken hänen mentyä naimisiin 19-vuotiaana. Vilmalla on neljä lasta, joista vanhin on tällä hetkellä Suomessa hänen kanssaan.

– Hän tuli Suomeen vuonna 2013 ja on Suomessa töissä. Kolme muuta lastani ovat Filippiineillä. Käyn siellä joka vuosi, jos mahdollista. Minulla on jo kaksi lastenlastakin, joita kaipaan kovasti.

Vilma on asunut ulkomailla lähes 20 vuoden ajan: vuonna 1999 hän muutti Singaporeen, josta matka jatkui Suomeen vuonna 2008.

– Asuin Singaporessa yhdeksän vuotta. Sen ajan työskentelin eräässä perheessä: olin lastenvahtina, laitoin ruokaa ja tein kaikenlaisia muita kodin töitä. Suomessa työskentelin ensin kaksi vuotta ruotsalaisessa perheessä Kauniaisissa. Tein sielläkin kaikenlaisia kodin töitä ja asuin lähellä perheen kotia Kauniaisissa, Vilma muistelee.

Vuonna 2010 Vilma aloitti työt LTQ:lla. Hän viihtyy työssään erinomaisesti.

– Työskentely perheissä oli paikoin raskasta, koska erilaisia työtehtäviä oli paljon. Tällä hetkellä tilanne on parempi, ja pidän todella työstäni ja työskentelystä LTQ:lla. Parasta työssäni ovat työkaverini. Me olemme kaikki ystäviä ja viihdymme yhdessä. Kun meillä on tauko, juttelemme ja nauramme paljon, Vilma kertoo hymyillen.

Kun Vilma tuli Suomeen kymmenen vuotta sitten, hän törmäsi samaan ongelmaan, johon niin monet muutkin lämpimistä maista kotoisin olevat ihmiset törmäävät: säähän.

– Kylmyys oli aluksi vaikea paikka minulle, koska olen elänyt aina kuumassa ilmastossa. Alussa viileään ilmastoon oli vaikeaa sopeutua, mutta nyt olen jo tottunut siihen, eikä asia tuota enää ongelmia. Ainoastaan matkustaminen on joskus talvisin vaikeaa, koska minulla on pitkä työmatka, johon kuuluu paljon kävelyä. Lisäksi bussit ovat talvella välillä myöhässä. Omalla autolla matkustaminen olisi helpompaa, mutta minulla ei ole ajokorttia. Mutta kyllä minä pärjään, Vilma kertoo.

– Kaipasin Suomessa aluksi myös filippiiniläistä ruokaa, mutta nykyään Suomesta saa jo sitäkin. Tilanne on parantunut siltä osin muutamassa vuodessa todella paljon!

Vilma on opiskellut ahkerasti LTQ:n järjestämällä suomen kielen kurssilla. Hän on kiitollinen mahdollisuudesta oppia lisää suomea.

– Suomen kielen opiskelu on hyvä asia meille. Olen aloittanut kerran aikaisemminkin suomen kurssilla, vuonna 2012, mutta jouduin lopettamaan sen silloin töiden takia. Nyt oppiminen on ollut hauskaa! Suomi on aika vaikea kieli, mutta jos todella haluaa oppia, niin silloin kyllä oppii. Ja kun asiat selitetään, niin me ymmärrämme. Yritämme aina parhaamme! Olisi mahtavaa jatkaa opiskelua ja oppia lisää, Vilma kertoo.

Vilma on tällä hetkellä tyytyväinen tasaiseen elämäänsä. Hän viettää paljon aikaa tyttärensä kanssa, eikä stressaa liikaa tulevasta. Haaveita ja tavoitteitakin on.

– Kun minulla on vapaa-aikaa, haluan vain ottaa rennosti, laittaa ruokaa ja siivota kotona. Joskus menen tyttäreni kanssa ostoksille. Muuten olemme vain kotona ja katsomme televisiota tai jotain sarjaa netistä. Tykkäämme yksinkertaisista asioista. Jos joku kutsuu meidät juhliin, menemme fiiliksen mukaan.

– Minulla on paljon haaveita ja unelmia. Suunnitelmani on jatkaa työskentelyä niin pitkään kuin pystyn ja säästää rahaa. Unelmani on antaa perheelleni hyvä elämä, Vilma sanoo.

Sally Unite on työskennellyt LTQ:lla noin kahden vuoden ajan. Jessie Aniceton ja Vilma Baldevaronan tapaan Sallykin osallistui viime keväänä järjestettyyn suomen kielen opetukseen.

Opiskelijana Sally oli hyvin pedantti, innokas ja kuuliainen, ja omalla aktiivisuudellaan hän lisäsi muidenkin opiskeluintoa. Kun Sally oppi uuden asian ja tiesi vastauksen johonkin kysymykseen, hän paloi halusta päästä sanomaan se ääneen. Tällaisella asenteella oppimista syntyy väkisinkin. Sallyn haastattelu päättää kolmen LTQ:n työntekijähaastattelun sarjan.

Toisin kuin Jessielle ja Vilmalle, Sallylle suomen kielen opiskelu oli uutta, sillä hän ei ollut osallistunut aiemmin suomen kielen kursseille. Siitä huolimatta hän teki aina parhaansa ja omaksui hyvin uusia asioita.

– Suomen kieli tuntuu todella vaikealta. Yritän kuitenkin parhaani ja haluan kovasti oppia lisää, koska haluan pystyä kommunikoimaan suomen kielellä, Sally kertoo.

Vaikka Sallyn suhde suomen kieleen on vasta tutustumisvaiheessa, kielen oppimisesta – ja opettamisestakin – hänellä oli kuitenkin aiempia kokemuksia. Sally ehti nimittäin työskennellä kotimaassaan Filippiineillä opettajana ennen saapumistaan Suomeen.

– Kun valmistuin lukiosta, työskentelin vuoden englannin kielen opettajana yläasteella. Pidin työstä, mutta palkka oli huono, joten en jatkanut siinä. Se oli kuitenkin kiinnostava kokemus, Sally muistelee.

Sally saapui Suomeen hyvin pian opettajavuotensa jälkeen, vuonna 2000. Tuolla kertaa hän viipyi Suomessa kuitenkin vain kaksi vuotta.

– Työskentelin Kirkkonummella perheessä, jossa hoidin lapsia ja siivosin kotia. Elämäni oli aika vaikeaa, koska Kirkkonummi oli kaukana kaikesta, enkä tuntenut oikein ketään. Viikonloput vietin Espoossa siskopuoleni luona, mutta en tutustunut oikeastaan ollenkaan uusiin ihmisiin kahden vuoden aikana. En ollut onnellinen, Sally muistelee.

Noiden kahden vuoden jälkeen Sally palasi Filippiineille ja asettui maan pääkaupunkiin Manillaan. Siellä hänen elämänsä meni eteenpäin: hän työskenteli hotellissa, meni naimisiin ja sai lapsen. Palkka hotellin vastaanottovirkailijana ei kuitenkaan ollut erityisen hyvä, joten koitti aika palata Suomeen.

– Kun palasin Manillaan, sanoin siskolleni, etten tule enää takaisin Suomeen. Mutta sitten kuulin, että Suomessa olisi työpaikka tarjolla, ja päätin palata.

Paluu koitti helmikuussa 2016. Sally työskenteli ensin eräässä siivousalan yrityksessä, mutta hän ei saanut sieltä kokopäivätyötä.

– Siskoni on töissä LTQ:lla, ja pyysin häntä auttamaan minua. Hänen ansiostaan pääsin työhaastatteluun ja lopulta LTQ:lle töihin. Nyt olen tyytyväinen ja onnellinen, koska olen tavannut töissä kaikki ystäväni. Haluan pysyä täällä ja työskennellä jatkossakin LTQ:lla, Sally hymyilee.

Kun Sallylla on vapaa-aikaa, hän tykkää katsoa televisiota ja viettää aikaa Suomessa asuvien sisarustensa kanssa. Sally katsoo televisiota myös opiskelutarkoituksessa, koska hän pyrkii oppimaan suomea katsomalla suomenkielisiä uutisia. Pian hän pääsee käymään myös kotimaassaan.

– Olen menossa lomalla Filippiineille tapaamaan miestäni ja tytärtäni sekä sukulaisiani. Tyttäreni on nyt 16-vuotias. Yritämme saada mieheni ja tyttäreni oleskelulupahakemukset kuntoon, jotta he voisivat tulla Suomeen. Olisimme sitten kaikki vihdoin yhdessä.