LTQ Green & Clean – Arvojesi mukainen siivouspalvelu

06.07.2021

Viimeisen vuoden aikana olemme ottaneet isoja harppauksia LTQ:n ympäristövastuullisuuden kehittämiseksi. Kehitystyön myötä tähtäämme tarjoamaan asiakkaillemme pääkaupunkiseudun ympäristömyönteisintä siivouspalvelua.

Palvelumme on suunniteltu siten, ettei kenenkään tarvitse valita hinnan, laadun ja kestävien valintojen välillä, sillä meistä puhdas tulevaisuus kuuluu kaikille!

LTQ Green & Clean perustuu konkreettisiin toimintatapoihin, jotka ulottuvat koko palvelutuotantoomme niin toimisto-, porras- kuin teollisuussiivouksessa:

Ympäristövastuullisuutta mitataan

  • Mittaamme siivouspalvelumme ympäristövastuullisuuden toteutumista mm. hiilijalanjälkilaskurilla. Green & Clean -konseptin laskurilla mitataan jokaisen työvaiheen kuormitusta ympäristölle ja sitä, mikä on siivouspalvelumme tuottama hiilijalanjälki.
  • Mittareita seurataan aktiivisesti ja ajantasaisesti, jotta voimme edelleen jatkaa ympäristövastuullisuuden kehittämistämme ja jotta voimme oikeasti olla ympäristövastuullisin siivouspalveluiden tuottaja Uudellamaalla!

Vettä on vähennetty

  • Siivouksessa ei tarvita läheskään niin paljon vettä, kuin yleensä on tavattu ajatella. Nihkeiksi kostutetut mikropyyhkeet ja lattianpesimet ansiosta vettä ei tarvita ämpäritolkulla siivouskärryissä.
  • Nihkeäpyyhintä myös vähentää mikrobien leviämistä, kun pyyhkeitä ei huljuteta vesiämpärissä.
  • Siivoustekstiilimme ovat uudelleenkäytettäviä ja ne pestään alhaisimmassa mahdollisessa lämpötilassa.

Kemikaalit ovat tarkkaan valittuja

  • Käytämme ylläpitosiivouksessa kaikissa kohteissamme tarkkaan valittuja kotimaisia ja ympäristömerkittyjä Kiillon tuotteita.
  • Ympäristövastuullisten tuotteiden lisäksi kemikaalien annosteluun kiinnitetään erityistä huomiota ja tuotteet ovat aina tutut siivoojillemme kohteesta riippumatta.

Turvallisemmat työympäristöt syntyvät yhteistyössä

  • Kaikki LTQ:laiset saavat kattavan perehdytyksen ympäristön huomioiviin toimintatapoihin ja Green & Clean -menetelmiin. Kehittyneen sisäisen jätteenlajittelun lisäksi siivoojamme auttavat asiakkaitamme ympäristöystävällisissä toimintatavoissa.
  • Neuvomme mielellämme kestävien pintamateriaalien valinnassa ja kiinnitämme huomiota ympäristöä kuormittaviin tekijöihin työkohteissamme.

LTQ:n kaikki siivouspalvelut tuotetaan Green & Clean konseptin mukaisesti ympäristö huomioiden ja kestävästi. Kehittämisprojekti toteutettiin yhteistyössä Sitowise Oy:n kanssa ja jalkauttamis- ja kehitystyötä LTQ:ssa jatkaa konsernin yhteinen Ympäristötiimi. Tavoitteenamme on saavuttaa ISO 14001 -ympäristöstandardi vuonna 2022.

Huomioimalla myös ympäristönäkökulman kaikissa valinnoissamme, asiakkaamme voivat varmistua siitä, että LTQ:n siivouspalvelut tuotetaan heidän tiloihinsa vastuullisesti ja kestävästi, niin ympäristön kuin henkilöstön hyvinvoinnin näkökulmasta.

Haluatko tietää aiheesta lisää? Voit lukea lisää Vastuullisuus -sivultamme täältä