Matka työmaalta toimiston lämpöön

30.03.2021

Blogimme vierailevana kynänä on LTQ:n työharjoittelija Minna Rajala, joka on alanvaihtaja ja merkonomiopiskelija. Minna on tullut mukaan LTQ:lle koronan aikaan, joka asettaa omat haasteensa harjoittelun toteuttamiselle, mutta Minna on hienosti tullut osaksi LTQ:n tiimiä positiivisella asenteella ja työotteella! Tutustu tästä Minnan kertomukseen työharjoittelusta LTQ:lla.

Ensimmäiset kuukaudet takana LTQ:lla harjoittelijana. Olen Minna, merkonomiopiskelija ja alanvaihtaja rakennustyöntekijästä toimistotyöntekijäksi. Harjoittelupaikkani on sekä LTQ-Partners Oy, että LTQ-Rakennus Oy. Työharjoitteluni alkoi jännityksen ja innostuksen sekaisin tunnelmin.

Tutkintoni suoritan kokonaisuudessaan loppuun tämän työharjoittelun aikana. Päivitämme yhteistyössä kouluni kanssa oppimissuunnitelmaa, niin että kaikki osa-alueet tulevat käytäntöön. Minulla on tällä hetkellä kummassakin yrityksessä omat projektit tehtävänä ja lisäksi avustan toisia tarvittaessa.

Omat haasteensa ovat olleet myös edellisessä ammatissani, mutta tämän harjoittelun myötä on tullut vastaan aivan uudenlaisia haasteita, kuten tietokoneohjelmien käyttäminen. Vaikka olin varautunut uuteen työympäristöön ja sen erilaiseen työkulttuuriin, oli erittäin yllättävää, kuinka se viekin energiaa ja keskittymistä uusiin tapoihin. Räväkkänä ja suorapuheisena joudun miettimään, ennen kuin avaan suuni. Enää en voi lähteä töihin tukka pystyssä ja kaikkein kulahtaneimmat ja mukavimmat vaatteet päällä, jotka jäivät työvaatteiden ja kypärän alle piiloon.

Minut on otettu aivan ihanasti ja avosylin vastaan toimiston arkeen. Koronarajoituksista huolimatta pidämme tiiviisti yhteyttä ja Teams on tullut tuttuakin tutummaksi. Erittäin harmillista tässä on kuitenkin se että, ei samalla tavalla pääse tutuksi työkavereiden kanssa ja talon tavoille oppiminen menee pidemmän kaavan kautta. Odotukseni ovat kuitenkin korkealla ja vastahan harjoittelu on alkanut. Toiveeni ja tavoitteeni on opintojeni jälkeen työllistyä tälle alalle. Suurin pelkoni on ehkä se, että en ehdi oppia kaikkea, kun aika kulkee niin älyttömän nopeasti ja paljon on vielä tehtävää.

Onnekseni minulla on erittäin kärsivällinen, mutta jämäkkä työpaikkaohjaaja Taru Salmi. Aivan mahtava persoona, jonka kanssa on mukava työskennellä. Aamulla on hyvä mieli aloittaa työt. Myös koko muun toimistoväen kannustava tukitiimi on takana. Heiltä saa varmasti apua, kun sitä pyytää ja tarvitsee.

Tästä on oikein hyvä jatkaa ?

Minna Rajala

Harjoittelija