LTQ-Partners aloittaa HDPE-muovin kierrätyksen uusiokäyttöön

02.12.2022

Vastuullisuus on kaiken toimintamme keskiössä ja haluamme kehittyä siinä jatkuvasti. Olemmekin aloittaneet nyt HDPE-muovista valmistettujen siivouskemikaalien pakkausten kierrätyksen uusiokäyttöön kaikissa siivouskohteissamme.

Mikä HDPE-muovi?

HDPE-muovi eli korkeatiheyspolyeteeni on maailman käytetyin muovi. Se kestää hyvin ja sietää myös lämpötilamuutoksia – toimii siis hyvin myös Suomen sääolosuhteissa. Kemikaalipakkausten lisäksi HPDE:tä käytetään myös esimerkiksi muoviämpäreissä, -vadeissa sekä mehupulloissa.

Kierrätysmuovien uusiokäyttö

Toteutamme kierrätyksen yhteistyössä kemikaalivalmistaja Kiilto Cleanin kanssa. Kierrätysmuovin kuljetuksessa yhteistyökumppaninamme toimii Suomen Materiaalikierrätys Oy.

Keräämme siivouskohteistamme kemikaalipakkaukset, jotka huuhtelemme ja toimitamme erilliseen muovinkeräysastiaan. Astian täytyttyä tilaamme sille kuljetuksen, ja muovipakkaukset toimitetaan jatkokäsittelyyn prosessoitavaksi. Prosessoidusta muovirakeesta kemikaalipakkausten valmistaja tuottaa uusia pakkauksia, joihin Kiilto pullottaa siivouskemikaalinsa. Kiillon kotimaiset ja ympäristömerkityt tuotteet ovat laajalti käytössä siivouskohteissamme.

Kerää ja kierrätä muovia

Haluamme kannustaa kaikkia, niin yrityksiä kuin yksityisiäkin, muovinkeräykseen ja -kierrätykseen. Kun käyttämämme muovipakkaukset ja -materiaalit uusiokäytetään, säästämme luonnonvaroja, ehkäisemme roskaantumista ja vähennämme ilmastopäästöjä. Tutki käyttämiäsi tuotteita ja katso, mitkä pakkauksen osat voit kierrättää!

Me LTQ-Partnersilla haluamme tällä konkreettisella ympäristöteolla näyttää olevamme arvojemme mukainen siivouspalvelu, asiakkaamme ympäristökumppani ja tekevämme määrätietoisesti työtä LTQ:n Green and Clean -konseptin mukaisesti.

Puhdas tulevaisuus kuuluu kaikille!

 

Lue lisää vastuullisuudesta täältä.