Henkilöstökoulutukset osana Green & Clean -vastuullisuuskonseptia

22.02.2023

Me LTQ-Partnersilla huomioimme ympäristövastuullisuuden kaikissa valinnoissamme. Green & Clean -vastuullisuuskonseptiimme sisältyy sosiaalinen vastuu ja henkilöstön hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää.

Yksi arvoistamme on viedä henkilöstöä jatkuvasti eteenpäin – kannustamme työntekijöitämme kehittämään omaa osaamista, suunnittelemme jokaiselle työntekijällemme henkilökohtaisen urapolun ja tuemme ja kannustamme henkilöstöämme johtajuuteen.

Räätälöidyt koulutukset henkilöstölle

Yhdessä Taitotalon kanssa olemme luoneet LTQ-Partnersille räätälöidyt ympäristökoulutukset, joita tarjoamme koko henkilöstölle. Koulutus on kaksiosainen ja siinä käydään läpi mm. ilmastovastuullisuutta siivoustyössä, tuotteiden elinkaarta sekä työturvallisuutta ja ergonomiaa. Koulutus järjestetään sekä suomen että englannin kielellä. Ensimmäinen LTQ-Partnersin Ympäristökoulutus järjestettiin vuonna 2022 ja se keräsi erittäin hyvää palautetta.

Taitotalon kanssa tehdyn yhteistyön lisäksi, toimihenkilömme suorittavat Suomen ympäristöopisto Syklin ”Johdanto kestävään kehitykseen” -kurssin, joka nimensä mukaisesti johdattaa kestävän kehityksen ja kiertotalouden saloihin. Lisäksi kaikki esihenkilöt opiskelevat Syklissä vastuullista puhtausalaa ja heidät koulutetaan myös hiilijalanjälkilaskurin käyttöön. Hiilijalanjälkilaskuri on yksi Green & Clean -konseptimme toimintatapa, jolla mittaamme jokaisen työvaiheen kuormitusta ympäristölle sekä sitä, minkä suuruisen hiilijalanjäljen tarjoamamme siivouspalvelu tuottaa. Voit lukea lisää täältä.

Henkilöstökoulutuksia järjestetään ympäri vuoden ja opintoja on helppo suorittaa työn ohessa. Esimerkkinä koulutuksistamme, palvelupäällikkömme Kirsi Kinnunen valmistui joulukuussa 2022 Syklin ympäristöalan erikoisammattitutkinnosta. Koulutus kesti 1,5 vuotta. Vuoden 2023 alussa meiltä on valmistumassa myös useampi opiskelija Taitotalon kanssa järjestetyistä puhtausalan tutkintoon johtavista oppisopimuskoulutuksista. Voit lukea Taitotalossa opiskelleen työntekijämme, Jossel Sebastianin tarinan täältä. Koulutuksen ansiosta Jossel voi toimia nyt myös työpaikkaohjaajana LTQ-Partnersin tuleville opiskelijoille.

Työturvallisuudesta kielten opiskeluun

Vastuullisuuteen liittyy myös turvallisuus, joka on tärkeä osa toimintaperiaatteitamme. Luomme ja ylläpidämme turvallisuuskulttuuria aina työntekijöiden perehdytyksestä lähtien – työsuhteen alussa jokainen työntekijämme suorittaa yleisperehdytyksen, joka sisältää tietoa mm. koulutusasioista, työturvallisuudesta, kulttuurista sekä työsuhdeasioista. Lisäksi perehdytämme työntekijän kuhunkin siivouskohteeseen aina erikseen. Siivoojillemme tarjoamme mm. ensiapukursseja, kemikaalikoulutuksia sekä nostinkoulutuksia, joiden avulla työskentely on entistäkin turvallisempaa.

Keskustelemme turvallisuusasioista henkilöstömme kesken jatkuvasti ja pidämme viikkopalavereissa seurantaa työntekijöidemme huomioimista turvahavainnoista. Turvahavaintojen tekoon on jokaisella työntekijällä käytössä nopea ja helppo RiskiPulssi-järjestelmä. Edellä mainittujen toimien avulla ylläpidämme työturvallisuuskulttuuria.

Kaikki työntekijämme suorittavat myös kemikaalikoulutuksen, joka mahdollistaa esimerkiksi pesuaineiden oikean annostelun sekä kasvattaa tietoisuutta ympäristöasioista.

Lisäksi henkilöstökoulutuksemme kattavat myös suomen kielen opiskelun. Tarjoamme maksuttomat oppitunnit työntekijöille, jotka haluavat oppia suomen kieltä. Suomen kielen opiskelijat kokoontuvat toimistollamme viikoittain opettajan johdolla.

Jatkuvaa oppimista työn ohessa

Kertaus on opintojen äiti – näin me ajattelemme. Esihenkilömme saavat kaiken materiaalin työntekijöidemme koulutuksista ja näitä materiaaleja käymme läpi säännöllisesti mm. tiimipalavereissa. Kertauksen avulla pidämme osaamistasoamme jatkuvasti yllä. Materiaalien avulla esihenkilömme voivat myös helposti perehdyttää uudet työntekijät.

Haluamme koulutuksien avulla auttaa työntekijöitämme kehittymään ja menestymään tehtävissään sekä ylläpitää laadukasta ja tasalaatuista johtamista sekä turvallista työskentelyä. Vastuullisuus ei tarkoita meille vain siivouspalvelumme ympäristövastuullisuutta, vaan myös henkilöstömme hyvinvointia ja jaksamista. Jatkuvan oppimisen avulla pysymme kilpailukykyisenä siivouspalveluntarjoajana myös tulevaisuudessa.

Kiinnostuitko työskentelystä LTQ-Partnersilla? Katso avoimet työpaikkamme Rekry-sivustolta tai ota yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta ja kysy lisää!


Yhteydenottopyyntö

Kysy lisää palveluistamme! Vastaamme yhteydenottopyyntöihin lähtökohtaisesti välittömästi ja viimeistään yhden työpäivän sisällä.