LTQ-Partners Puhtausala-lehdessä

24.05.2023

Uusimmassa Puhtausala-lehdessä kerrotaan Helsingin keskustakirjaston Oodin puhtaanapidosta. Lehden kannessa hymyilee LTQ-Partnersin siivooja Sari, yksi kirjaston siisteydestä huolehtivan siivoustiimin jäsenistä. Juttu käsittelee suositun ja vilkkaan Oodin siivoustarpeita sekä -haasteita, ja sen on kirjoittanut Irma Tapaninen. Juttua varten on haastateltu LTQ-Partnersin toimitusjohtajaa Tuomas Kukkosta, palveluesihenkilöä Luule Mihailovaa sekä Oodin palveluvastaavaa Tia Jokista.

Oodi & LTQ-Partners – yhteisistä arvoista yhteistyöhön

LTQ-Partners aloitti siivoamisen Oodissa vuoden vaihteessa, ja yksi merkittävä syy yhteistyön solmimiseen oli LTQ:n ja Oodin yhteen sointuvat arvot ja niistä nousevat käytännöt ja toimintaperiaatteet. Esimerkiksi kirjaston turvallisemman tilan periaatteet ja LTQ-Partnersin yhdenvertaisuussuunnitelma sopivat sisällöiltään yhteen. Jutussa mainitaan myös LTQ:n valttikortti, ympäristövastuullisuus.

Oodissa riittää siivottavaa: Yleisötiloja on 11 000 neliömetriä kolmessa kerroksessa, minkä lisäksi LTQ huolehtii myös henkilökunnan tilojen puhtaudesta. Käynti Oodiin on vilkasta, joten erityisesti ulkoa kantautuvan lian hallinta on tärkeää. Yleinen kiinnostus Helsingin päärautatieaseman läheisyydessä sijaitsevaan kirjastoon on merkittävä – tilat toimivat keskeisen sijaintinsa vuoksi kohtaamispaikkana tuhansille vierailijoille päivittäin – minkä takia siisteys on myös kiinteistön maineen kannalta oleellista. LTQ-Partnersilla on aina kirjaston aukioloaikoina siivooja paikalla tarttumassa yllättäviin tilanteisiin ja tekemässä välisiivouksia, minkä lisäksi iltaisin tehdään ylläpitosiivoukset vierailijoiden ollessa poissa. Puhtaustasoa seurataan omavalvonnan kautta jatkuvasti ja yhdessä asiakkaan kanssa kuukausittain laatukierroksilla.

Artikkelissa kerrotaan myös tarkemmin Oodin puhtaanapidon yksityiskohdista sekä kohteen omista ja yleisötilalle tyypillistä siivoushaasteista. Jutun voi lukea Puhtausala-lehden numerosta 2/2023 osiosta Puhtauden helmet.