Miksi tehdä peruspesu?

17.01.2023

Mitä peruspesut ovat? Mitä kuuluu perussiivoukseen? Miksi peruspesu on tärkeää?

Perussiivous eli peruspesut tarkoittavat säännöllisesti ja perusteellisesti suoritettavaa siivousta, jossa siivottavaan tilaan palautetaan sellainen puhtaustaso, että ylläpitosiivouksen teho pysyy korkeana. Peruspesu on siis kirjaimellisesti perusteellista pesua, puhdistusta, jolla ylläpidetään kiinteistön kuntoa ja puhdistetaan paikat normaalia harvemmin, mutta sitäkin tarkemmin ja erityisiä menetelmiä hyödyntäen.

Peruspesuihin kuuluu mm. yläpölyjen pyyhkiminen, lattioiden pesu ja vahaus, ikkunoiden pesu, tekstiilien pesu ja ilmastointikanavien suuaukkojen puhdistus. Perussiivouksessa paikat puhdistetaan myös sellaisista paikoista, joita on hankala puhdistaa ylläpitosiivouksessa.

Miksi peruspesu on niin tärkeää ja mitä sen huomiotta jättämisestä voi seurata?

  • Yläpölyt jäävät helposti huomiotta, koska niitä ei yleensä näe. Niillä on kuitenkin suuri vaikutus sisäilman laatuun sekä paloturvallisuuteen. Vaikka pölyä ei näe, se on olemassa ja siitä irtoaa jatkuvasti erilaisia partikkeleita ilmaan ja kulkeutuu alas hengitysteihin.
  • Lattioiden pesu ja suojaus säästää pintoja ja estää kulumista. Hyvin pesty ja suojattu lattia kestää paremmin kulutusta ja käyttöä ja kestää näin parempana pidempään. Myös ylläpitosiivous peruspesujen välillä on helpompaa ja ergonomisempaa, kun lattiat puhdistetaan ja suojataan perusteellisesti ja säännöllisesti. Tämä taas luonnollisesti säästää sekä aikaa että rahaa.
  • Kivilattioiden suojaus unohtuu helposti, koska kivi on kestävää ja yleisesti ajatellaan, ettei kivi tarvitse suojausta. Vahaa kivilattia ei tarvitse, mutta kivi on materiaalina huokoista ja lika tunkeutuu huokosista kiven pinnan sisään. Tämän vuoksi onkin erityisen tärkeää, että nuo huokoset suljetaan kivisuoja-aineella. Aineen ansiosta, kivipinnat pysyvät siistinä ja puhtaina pidempään ja myös ylläpitosiivous on huomattavasti helpompaa. Joistain kivimateriaaleista saattaa irrota ilmaan myös hienoa kivipölyä – suojauksen avulla tämäkin saadaan estettyä.
  • Pakastehuoneiden jäänpoisto on tärkeää laitteiden ja tilojen kunnossapidon kannalta. Jos tilojen ja laitteiden sisälle pääsee muodostumaan liikaa jäätä, toiminta heikkenee, energiatehokkuus laskee ja koneen elinikä lyhenee. Jäänpoistosta seuraa siis tehokkuutta, sekä toiminnallisesti että taloudellisesti. Tämä pätee myös kylmäpattereiden puhdistukseen. Koneen sisällä olevassa jäässä voi alkaa kasvaa myös hometta, joka päätyessään ruokiin tai muihin elintarvikkeisiin voi olla suurikin terveysongelma. Kylmäpatterit keräävät myös runsaasti pölyjä viileissä tiloissa, joissa jää ei ole ensisijainen ongelma. Pölyn aiheuttamat haitat ovat koneille vastaavat kuin jään kohdalla.
  • Jätehuoneiden siisteys unohtuu helposti, mutta on hyvinkin tärkeä siivouksen kohde. Likainen jätehuone houkuttelee paikalle helposti tuholaiseläimiä, esimerkiksi rottia ja hiiriä. Törkyinen jätehuone ei ole myöskään käyttäjälle mukava tai turvallinen paikka. Siivottomassa jätehuoneessa homeitiöitä leijailee ilmassa ja tuholaiseläinten kuljettamat taudit voivat vaania myös käyttäjiä. Lisäksi hajuhaitta on etenkin kesäaikaan huomattava ja epämiellyttävä käyttäjilleen ja lähiympäristölle.
  • Lastauslaitureiden siisteys on myös tärkeää turvallisuuden kannalta. Lika ja kuona aiheuttavat tietynlaisen mekaanisen vaaran käyttäjille, etenkin talviaikaan – jäätynyt likakerros voi jäätyä pakkasella ja olla vaarallisen liukas.

Tilaa laadukas peruspesu LTQ-Partnersilta

Hyvin suunniteltu ja oikein toteutettu perussiivous helpottaa ylläpitosiivousten tekemistä. Räätälöimme palvelumme aina asiakkaan tarpeiden mukaan ja takaamme, että siivouksen ja puhtaanapidon laatu on sovitun mukaista. Koulutetut siivojamme suorittavat peruspesut laadukkailla ammattilaisvälineillä turvallisesti ja ammattitaidolla.

Ota yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, niin sovitaan katselmus ja suunnitellaan yhdessä tarpeitanne vastaava palvelukokonaisuus!


Yhteydenottopyyntö

Kysy lisää palveluistamme! Vastaamme yhteydenottopyyntöihin lähtökohtaisesti välittömästi ja viimeistään yhden työpäivän sisällä.